Biográfia

 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/pratensi/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 1113.
 • strict warning: Declaration of views_handler_field::query() should be compatible with views_handler::query($group_by = false) in /home/pratensi/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_field.inc on line 1147.
 • strict warning: Declaration of views_handler_sort::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/pratensi/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_sort.inc on line 165.
 • strict warning: Declaration of views_handler_sort::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/pratensi/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_sort.inc on line 165.
 • strict warning: Declaration of views_handler_sort::query() should be compatible with views_handler::query($group_by = false) in /home/pratensi/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_sort.inc on line 165.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/pratensi/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 587.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::query() should be compatible with views_handler::query($group_by = false) in /home/pratensi/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 587.
 • strict warning: Declaration of views_handler_area::query() should be compatible with views_handler::query($group_by = false) in /home/pratensi/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_area.inc on line 81.
 • strict warning: Declaration of views_handler_area_text::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/pratensi/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_area_text.inc on line 121.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_query::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit($form, &$form_state) in /home/pratensi/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_query.inc on line 169.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/pratensi/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/pratensi/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 136.

A kérdés, ami mindenkit izgat: mi az a poa pratensis?
Nos, a poa pratensis egy Magyarországon is őshonos fűfajta tudományos neve, melyet itthon réti perjének, USÁ-ban pedig kentucky bluegrass-nek hívnak. Ez a kékes virágzatú növény nő Kentucky hegységein, innen kapta Bill Monroe csapata a Blue Grass Boys nevet, ahonnan a műfaj elnevezése is származik.

A zenekar 2008-ban, az abaligeti 7. Nemzetközi Bluegrass és Akusztikus Zenei Fesztivál után alakult. A cél az volt, hogy bluegrass-t és csakis bluegrass-t játszunk. Induláskor eldöntöttük, hogy gospel vagy más műfajból jövő dalok ki vannak zárva. Persze azért jó az ilyesmit előre eldönteni, hogy később meg lehessen szegni. Ma a Poa Pratensis tradicionális és modern bluegrass darabokat játszik, és más műfajokból is emel át dalokat bluegrass-re.

Mivel a zenét nem csak egyféleképp lehet művelni, nekünk is megvan a saját világunk a bluegrass műfajon belül. A hat tag egyénisége határozza meg a zenénket, ami az évek folyamán biztosan változni is fog. Hatással van a csapatra a magyarországi élet és kultúra, pop, rock és egyéb zenék, míg a gyökereit természetesen a bluegrass műfaj szeretete jelenti. Nekünk a bluegrass nem egy teljesítendő feladat, hanem egy olyan dolog, amiben meg akarjuk találni magunkat.

Magyarországon a bluegrass műfaj szinte alig fellelhető. Még egy 6 éves csapat is jelentős tagja lehet a hazai bluegrass társadalomnak, mivel átlagosan 4-5 bluegrass csapat létezik csak az országban. A műfaj népszerűsítésének érdekében tevékenyen részt veszünk az éves Nemzetközi Bluegrass és Akusztikus Zenei Fesztivál szervezésében és kivitelezésében, valamit a budapesti Akusztikus Klub házigazdájaként igyekszünk népszerüsíteni a zenét.

A zenekar által elnyert díjak:
Közönségdíj második helyezés - Porta Fesztivál, Usti Nad Labem (CZ), 2009
Első helyezés - Cool Country Fesztivál, Budapest, 2014
Második helyezés - Country Music Award, Pullman City (D), 2014
Harmadik helyezés - AUFeszt, Budapest, 2015